Bizony egy jó honlap összerakása időt és energiát vesz igénybe. Pláne, ha az ember egyedül csinálja vagy nem annyira ért hozzá. Ma már több olyan oldal is az ember rendelkezésére áll, ahol saját maga tudja összerakni a weboldalát.

Ez kicsit olyan ez, mint a lego, hogy mi magunknak kell összerakni, úgymond “összelegózni”, amit szeretnénk. Ez egyrészről lehet kreatív és szórakoztató is, de azért nem árt, ha van hozzá tapasztalatunk is, hiszen alapjában véve ez egy komplett szakma és a profik ezért nem kevés pénzt elkérnek.

A weblapok gyakori eleme a bannerek vagyis a hirdetések, amiknek az elsődleges célja a figyelemfelkeltés egy adott termékről vagy szolgáltatásról.

Az egyik nap egy ilyen banner problémával kapcsolatban hívtam fel az egyik barátomat, aki annyira nem ért rá, mert pont a Cipomarket.hu oldalon vásárolgatott. Még sosem hallottam róla, így megkértem, hogy meséljen erről az oldalról.

A Cipomarket.hu egy olyan magyar webshop, ahol többek között cipőket, papucsokat, csizmákat és például szandálokat tudunk vásárolni, de a választékot folyamatosan bővítik és változtatják, így gyakorlatilag mindig újabb és újabb termékekre lehet szert tenni az oldalon. Olyan márkákat találhatunk meg a kínálatban, mint például Nike, Tamaris, Bugatti, Benetton és még lehetne hosszasan nagyon sokáig sorolni.

A vásárlás abszolút egyszerű és zökkenőmentes. Egyrészt van lehetség arra, hogy mint regisztrált felhasználók vásároljunk. Ehhez logikusan nem kell mást tennünk, mint a weblapon regisztrálni magunkat a szükséges adatok megadásával, például a mi általunk kreált felhasználónév és jelszó segítségével. Arra is van lehetőség, hogy mint nem regisztrált felhasználók vásároljunk az oldalon. Ebből is látszik, hogy teljesen rugalmas a rendszer.

A megrendelt termékeket a GLS futárszolgálat szállítja ki a megadott címre. Fontos, hogy olyan címet adjunk meg a megrendelés során, amelyen elérhetőek vagyunk a nap folyamán, hiszen a futár hétköznapokon 8 és 17 óra között szállítja ki a csomagot. Tehát, ha a nap nagy részét a munkahelyünkön töltjük, akkor logikusan érdemes a munkahelyi címet megadni. Csak egy cím megadására van lehetőség, mert a futárnak is megvan a napi útvonala, így nem tudja körbejárni a várost a különböző címeken, hogy csak nekünk kiszállítsa a megrendelést.

Cipomarket.hu

A házhozszállítás díja igazán csekély, hiszen csupán 1000 forint. Viszont, ha valaki több darabot vagy nagyobb tételben vásárol, akkor 60.000 Ft értékű vásárlás esetén a kiszállítás ingyenes.

Amikor megkapjuk a terméket érdemes azonnal megtekinteni még a futár jelenlétében. Ha például a termék sérülten érkezik, akkor mindenképpen jegyzőkönyvet kell felvenni és még érdemes fényképet is készíteni, hogy minden dokumentálva legyen. Ebben az esetben a terméket nem szabad átvenni, hanem a futárral vissza kell küldeni.

Nagyon érdekes volt az elmesélése, amivel abszolút felkeltette az érdeklődésemet, így gondoltam, hogy én is átnézem a webshopot, hátha találok valami érdekeset, amire szükségem lehet.