Van egy találós kérdésem: majdnem olyan egyszerű, mint a banner csere-bere, elég hozzá egy laptop vagy telefon és internet, mégis macerásabb felcipelni a harmadikra lift nélkül. Mi az? Talált, a gázpalack csere-beréről van szó! Első pillantásra lehet, hogy nem hangzik olyan egyszerűnek, már csak a termék jellegéből adódóan is, azonban ha legalább egyszer kipróbálod az én beszerzési módszerem, garantálom, hogy ezeket a termékeket is olyan játszi könnyedséggel fogod majd cseréltetni, mint akár egy bannert. Mert tényleg csak két kattintás!

Mint a mai világban, ez is úgy kezdődik, hogy szépen le kell ülni a számítógép vagy bármilyen internettel rendelkező okos eszköz elé és felcsapni a böngészőt. Aztán a következő lépést sem kell nagyon túlgondolni – és ezt imádom – hiszen mire van szükségünk? Gázpalackra. És még? Arra, hogy valaki, mondjuk egy futár ezt házhoz szállítsa nekünk. Tehát akkor mit fogunk beírni a keresőbe? Naná, hogy azt, hogy gázpalack futár. És mit kapunk erre eredményül? Hát persze, hogy azt, hogy: gazpalackfutar.com. Ennél egyszerűbb és kézenfekvőbb ez már talán nem is lehetne.

Nagyon sok terméket forgalmaznak illetve sokféle területre szállítanak. Például lehet náluk kapni egészségügyben is használatos oxigén palackot, de ugyanúgy van náluk a hegesztéshez elengedhetetlen argon, acetilén, CO2, nitrogén és hélium palack is, természetesen többféle méretben és kiszerelésben. Azonban a lakossági vonaluk is nagyon erős, gyakorlatilag mindent árulnak és szállítanak, amire csak szüksége lehet egy átlag “halandónak”. Ráadásul nagyon könnyen meg lehet találni az oldalukon ezeket a termékeket, nem kell órákig keresgélni, hogy vajon van-e nekik, amire épp igényem volna. A következő nagyon egyszerű lépés itt következik: szépen megadjuk a felkínált rubrikában a telefonszámunkat, ők pedig visszahívnak bennünket. A telefon másik végén ülő kedves ügyfélszolgálatos kollégával kedélyesen elcsevegjük, hogy mire volna szükségünk, mekkora méretben és mihez, ő pedig vagy visszaigazolja, hogy valóban erre van szükségünk, vagy esetleg tanácsot ad, ha nem vagyunk teljesen biztosak a döntésünkben. Aztán megbeszéljük a kiszállítás részleteit, hogy pontosan mikorra és hova szeretnénk kérni a kiválasztott terméket vagy termékeket, aztán már nincs más hátra, mint megköszönni a segítségét és várni a futárt.

Nekem mindig segítettek magában a cserében is, egyrészt mert jófejek voltak, másrészt mert gyenge nőnek néztek (ami persze nyilván nem igaz, kisujjal cipelem a karton vizeket a harmadikra), de a végeredményen nem változtat: nem egyedül kellett megküzdenem a feladattal. Olyan is előfordult, hogy későn vettem észre, hogy fogyóban az “üzemanyag” és vendégeket hívtam át aznap estére. Szerencsére nem pánikoltam be, csak gyorsan megérdeklődtem, hogy mennyi idő alatt tudják leggyorsabban vállalni a kiszállást és legnagyobb szerencsémre 2 óra múlva már ott is volt a futár az tele gázpalackkal. Persze ha nem pesti lennék, akkor sem lennék elveszve az ilyen alkalmakkor, mert nem csak a városban vállalják a házhoz szállítást, hanem a környező városkákban is, történetesen elég hosszú a lista: Vác, Rád, Csővár, Acsa, Csór, Vácduka, Váchartyán, Vácrátót, Őrbottyán, Erdőkertes, Veresegyház, Szada, Sződ, Sződliget, Göd, Gödöllő, Alsógöd, Felsőgöd, Fót, Mogyoród, Kerepes, Csömör, Dunakeszi, Kistarcsa, Nagytarcsa, Pécel, Vecsés, Gyál, Érd, Budaörs, Biatorbágy, Dunaharaszti, Üröm, Solymár, Penc, Pomáz, Szentendre, Pilisvörösvár. Lényegében az egész környéket ellátják gázzal. Közben pedig nem kérnek horror összegeket a szolgáltatásért.

Szóval szerintem ők a legjobb választás, ráadásul olyan témákat is megvitatnak a honlapon, amire szerintem mindenki kíváncsi, aki kénytelen ilyen eszközökkel dolgozni és nincs tisztában mindennel. Ilyen például a gázpalackok biztonsága, hogy hogyan történik a palackok vizsgálata, mit tehetek én, mint felhasználó a saját és környezetem biztonságáért, na meg persze hogy milyen adatok vannak feltüntetve egy palackon és ebből nekem mi miért lehet fontos. Ha titeket is érdekelnek ezek a témák, akkor gazpalackfutar.com!