Van egy haverom IT-s a srác, mindig is szeretett a géppel molyolni, és arra gondolt, hogy ebben a szakmában is helyezkedik el, volt, hogy rendszergazda volt, volt, hogy banner cserével foglalkozott. Nagyon bejött neki ez a bisznisz, szereti is csinálni, és mindig van is munkája. Ha váltani szeretne, akkor az IT világban mindig könnyű elhelyezkedni. Most nagyon is megtalálta a helyét, ezekkel a bannerekkel jól lehet keresni, így nagyon sokat félre tudott tenni, mármint pénzt. És így tudott alakulni, hogy arra szánta el magát, hogy lakást fog venni. Minden szép és jó volt, mivel el van eresztve pénzileg, így könnyen talált lakást magának, egy gond tudott adódni, hogy az eladónak energetikai tanúsítványt kell beszereznie.

Annyira kétségbe esett a kis nő, akitől veszi a lakást a haverom, hogy most mi tévő legyen így nem tudnak szerződést aláírni, és majd biztos a haverom eláll a vételi szándéktól, nem várja meg, hogy elkészüljön az energetikai tanúsítvány.
Mondta neki a haverom, hogy akkor tessék gyorsan találni egy céget, aki elvégzi a felmérést és kiállítja a tanúsítványt, akkor már mehetnek is az ügyvédhez aláírni az adás- vételit.

A kis nő össze is szedte magát, ezt később mesélte a haverom, mert egy olyan jó céget talált, akik vérprofik ebben az energetikai tanúsítvány témában. Mondjuk itt szerencséje is volt a nőnek, hogy éppen rájuk talált, megtalálta őket az interneten, fel is hívta őket, hiszen nem volt késlekedni való ideje. Nagyon kedvesen elcsevegtek és akkor azt mondták neki a vonal túloldalán, hogy a lakásához legközelebb eső, éppen ott tartózkodó felmérő kollégát fogják küldeni, ez számukra egy hitvallás, hogy ilyen formán is gyorsítani tudják az ügymenetet, hogy jól megszervezve, a munkát összehangolva tudják biztosítani a felmérést, és a tanúsítvány kiállítását. Ez a tanúsítvány azért is fontos, hogy a haverom bebiztosítsa magát, hogy valósak az eladó által a házról közölt adatok, nincs felesleges energia szökés, vagy éppen nem süvít be a szél az ablak résein. Nagyon hasznos egyébként ez az energetikai tanúsítvány megléte, ténylegesen mindenkinek biztosítékot jelent. És ha ennyire könnyen is beszerezhető, akkor mindenki számára jó megoldás.

energetikai tanúsítvány

A hölgyhöz meg is érkezett a felmérő szakember, gyorsan felmérte a terepet, és a cég egyik különlegessége, hogy még ott a lakásban el is küldte a központba az adatokat, hogy a kollégái meg tudják kezdeni a kiértékelést. Ez tényleg egy remek megoldás, hiszen így nem kell megvárni, hogy beérjen a felmérő kolléga és akkor elkezdik kiértékelni az adatokat, hanem már akkor kezdődik az elemzés, amikor még az egyik kollégájuk szinte a lakásban tartózkodik. Így tényleg könnyű megszerezni ezt a tanúsítványt. Ami ilyen gyorsan megy, az nem csoda, hogy már másnap papír alapon is, az eladónál van. Hiszen annyira jól szervezett a cég, hogy ha kéri a megrendelő, akkor más akár másnapra futár segítségével. A hölgynél kopogtatott is másnap a tanúsítvánnyal a kezében, ő annyira megörült ennek, hogy azonnal hívta a haveromat, hogy mehetnek az ügyvédhez aláírni az adás – vételi szerződést, mert megvan az eddig hiányzó dokumentum. Mivel semmi más akadály nem volt így meg is köttetett az üzlet. Ennek mindenki örül, hogy az akadályok elgördültével, nyélbe ütötték az eladást megvételt, mivel meglett az energetikai tanúsítvány, hála ennek a remek cégnek a kimagasló szolgáltatása miatt.