A munkánk során előfordul, hogy nem várt megoldandó helyzet elé kerülünk, az irodában el-el romolhatnak a dolgok, ilyenkor két opció van az IT support vagy a karbantartás. A gyorsaság szó egyik szegmensre sem jellemző nálunk. A kolléganőmmel addig már eljutottunk, hogy sok esetben magunk oldjuk meg a dolgokat, így van csavarhúzónk, kis fogónk és villáskulcsunk is, ha csak apróságok mennek tönkre körülöttünk, mint például rendszeresen lebukik a monitort tartó állvány vagy meglazul egy csavar a forgószéken. Gyorsabban megoldjuk, mint mire elérjük az illetékest, így ezt már jól tudjuk orvosolni és a legtöbbször jókat is nevetünk magunkon.

Az IT support része már más tészta, ott ha az általános újraindítottam, kihúztam és bedugtam módszerrel továbbra sem működnek a dolgok, akkor muszáj az informatikusainkhoz fordulni. Így jártunk a héten is, mikor mind a két számítógép használhatatlanná vált, mert elszálltak a központi szerverek, nem tudtunk belépni a munkához szükséges rendszerekbe. Ment is a telefon az informatikus kollégának, elmeséltük mi a helyzet és vártunk. Kávéztunk, beszélgettünk majd szóba jött a közeledő karácsony és dekorációs téma, amire mind a ketten nagyon lázba jöttünk.

El is kezdtünk nézelődni a neten dekorálással kapcsolatban, mikor feldobta a telefonom az akcióleső oldalán, ezt a linket: akcioleso.hu/kik-akcios-ujsag. Miközben a hibaelhárítás a háttérben zajlott, mi elütöttük az időt a karácsonyi reklámújságok nézegetésével. Rengeteg üzlet újságja megtalálható az oldalon, a barkácstól a cipőboltokig, különböző információkkal és aktualitásokkal, így neki is láttunk jegyzeteleni honnan és mit kell beszereznünk még idén.

A KIK üzlet újságjai közt rengeteg nekünk tetsző karácsonyi díszt találtunk. Megbeszéltük és közösen kitaláltuk, hogy milyen színben képzeljük el az idei karácsonyi dekort, milyen díszek lesznek a fán és ez alapján több termék a bevásárlólistánkra került árakkal feltüntetve. Van amit fel is osztottunk, hogy egy nagyobb doboz karácsonyi díszt majd megfelezünk, mert több darabos szettek is vásárolhatóak a KIK-ben. Kicsit el is szomorodtunk, mikor csörgött a telefon, hogy próbáljunk meg belépni, mert helyreállt a rendszer, így elmentettük a KIK újságot a könyjelzők közé és folytatódott a munka.

Ha veled is előfordul, hogy akad pár szabad perced/órád a munkahelyen, és nézelődnél az online katalógusok között, akkor kezd az unalmas percek eltöltését az akcioleso.hu/kik-akcios-ujsag oldalon.