Nagyon hirtelen köszöntött be tavaly a tél. Szinte észre sem vettem és már lapátoltam a havat a garázs elől. Volt, hogy éppen azért, mert el kellett mennem az autómmal a szervizbe. Régóta halogattam már, de egy banner csere volt terítéken. Mindig mondtam, hogy majd akkor elmegyek, ha le kell cserélni a nyári gumikat és akkor egyszerre le is tudom az egész szerviz dolgot. akkor, hogy leesett a hó gyorsan foglaltam is időpontot a szervizbe és ami még fontosabb, hogy mégis rendeltem a gumidiszkont oldalról az új téli gumikat.

Nagyon szeretem ezt a honlapot, és a céget magát is, több dolog miatt is. Például nagyon nagy a választék az oldalon, sőt a több mint 30 ezer abroncs már óriási választék, szinte felfoghatatlan. Szerencsére azonban nem nekem kell dönteni, mert elő van írva, hogy az autómnak milyen abroncs felel meg.

A gumidiszkont oldalon a kereső segítségével könnyen ki tudom választani a számomra leginkább megfelelő abroncsot. Miután kiválasztottam, meg is rendeltem és néhány munkanapon belül házhoz is szállították nekem. Akkor éppen főszezon volt, mert rengeteg ember cseréltette éppen le a nyári gumikat, így el sem tudom képzelni mennyire sok megrendelés érkezhet be nap, mint nap a céghez. Még szerencse, hogy én időben megrendeltem. Ugyanakkor, ha valaki közel lakik Miskolchoz vagy éppen arra jár, akkor személyesen is át tudja venni az abroncsokat.

Én már több autómhoz, sőt a motoromhoz is rendeltem a gumidiszkontról abroncsot és mindig meg voltam elégedve, viszont ha nem lettem volna, akkor garanciát is vállalnak a termékeikre. A gumik egyébként 100%-ban újak, nem foglalkozik a cég használt abroncsokkal.

A honlapon rengeteg gyártó terméke megtalálható, így ha az ember konkrétan preferál valamilyen gumiabroncs gyártót, akkor kifejezetten azt is meg tudja rendelni. De az abroncsok mások méreteiket tekintve, a szélességük és az átmérőjük is más, más az oldalfal vastagsága, a szerkezeti felépítése, a kerékpánt átmérője, a terhelési indexe és a sebesség index szempontjából is. Megkülönböztethetőek az abroncsok a mintázatuk és a bordáik mélysége alapján is. Ezek természetesen mind jelölve vannak az abroncson. Plusz még le lehet olvasni az úgynevezett DOT számot is, ami a gyártás pontos idejét mutatja meg.

gumidiszkont

Jómagam értek az abroncsokhoz, tudom melyik adatot hogyan találom meg a gumin, de az, aki ebben nem annyira jártas, a honlapon nagyon részletes és érthető tájékoztatót olvashat. Plusz megtalál a gumidiszkont.hu oldalon sok hasznos tippet, tanácsot például arról, hogyan érdemes otthon tárolni a leszerelt gumikat. Vagy, hogy hogyan kell egyáltalán le és felszerelni az abroncsokat, hogyan kell szemrevételezni az abroncsot, hogyan kell meghúzni a kerékcsavarokat és hogyan ellenőrizhetjük a levegőnyomást, és hogyan kell a kerekeket kiegyensúlyozni és az abroncsokat javítani. Ezeken kívül még van általános tájékoztató az abroncsokról és részletesebb leírás a gumik méreteiről.

Mikor időpontot kértem a banner cserére és a gumik felszerelésére, akkor éppen a futárt vártam igzatottan, hogy meghozza az új abroncsokat. Alig várom már, hogy tesztelhessem őket az utakon.