Van egy haverom, aki egész jól mozog a programozásban meg a grafikai munkákban, magától tanulta, de már ki merem mondani, hogy teljesen profi benne. Vállalkozóként csinálja, megbízásokat kap a cégektől. Emellett egy ideig banner cserével is foglalkozott, ilyen kisebb munkákba is besegít, ha megkérik őt a megbízottjai. Vannak olyan cégek, leginkább kisebbek, ahol nem nagyon van annyi kapacitás vagy éppen olyan IT-s, aki mindennel is tud foglalkozni.

Aztán ezt ott hagyta és elhelyezkedett egy autós cégnél, ahol ő csinálja a különböző online felületek karbantartását, a grafikát, az informatikai dolgokat. Jól érzi itt magát, még kulcsosautót is kap, vagyis hozzáférést, tehát ő is használhatja az egyik céges autót, ha szüksége van rá. Itt mindennek megvan a helye, mindenki tudja, hogy mi a feladata, folyamatos a fejlődés és a csapatmunka folyamatosan a napjuk részét képezi.

Volt egy alkalom nemrég, amikor elvitte a céges autót, mert egy ügyfélért kellett kimenni a reptérre. Odafele érezte, hogy olyan, mintha kicsit büdös jönne a klímából, ezért ki is kapcsolta, és inkább lehúzta kicsit az ablakokat. Az ügyfél pontosan érkezett, a gépe nem késett, úgyhogy időben sikerült is visszaérni a szállásról az irodába, ahol aztán az ügyvezetővel közösen el is mentek egy ebédre, amit egybe kötöttek egy megbeszéléssel házon kívül.

Ez pont jól jött, így meg tudta mutatni a többieknek, hogy szerinte gond van azzal a kocsival. A többiek is érezték azt a szagot, ráadásul valamelyikőjük észrevette azt is, hogy nem hűt rendesen a klíma. Utánanéztek a neten közösen, és rájöttek, hogy csak egy egyszerű tisztítás kellene neki, amit egy spray-vel is meg lehet oldani. Így találták meg közösen azt a klímatisztító spray terméket, amivel már negyed óra alatt ki lehet tisztítani a klímát a kocsiban.

Amikor visszajött a főnök, gyorsan szólt neki, hogy mi a helyzet, ő pedig egyből mondta is, hogy megrendeli és érte megy az egyik üzletbe, amint szólnak neki, hogy megvan. Azt mondta, hogy szereti, hogy a főnöke ilyen gyorsan kapcsol és nem csinál felesleges köröket felesleges dolgokból. Bízik bennük, ha ők azt mondják, így megoldható, akkor nem kérdőjelezi meg őket. Nem ér rá ilyesmire és nincs energiája sem ahhoz, hogy ilyen dolgokkal foglalkozzon.

A cég, ahonnan rendelték egy webshop, akik különböző autós termékeket árulnak, köztük például ilyen tisztítósprayt is. Több különböző helyen van üzletük, ahol át lehet venni a rendelt árut. Az oldalon a termékeknél vannak leírások, amik alapján könnyebb a döntés. Leírás, termékadatok, de még akár használati utasítás is található a termékeknél, de a képekről se feledkezzünk meg. Egész gyors volt a process, mert hamar megérkezett a kiválasztott Óbudai üzletbe a termék, a főnök érte ment, úgyis arra volt dolga, aztán a többit már a többiek intézték.

Azt mondta a haverom, hogy nagy megkönnyebbülés volt a számára, amikor a főnöke meghozta azt a tisztítósprayt és kipróbálták és tényleg hatott. Különben eléggé égett volna a feje, hogy lehet, hogy ő rontott el valamit, hiszen ő használta akkor és nála derült ki a hiba. De szerencsére semmi ilyen nem volt. Szépen elrakták az irodában egy szekrénybe a sprayt, hogy ha bármikor szükség lenne rá, akkor csak előkapják és már meg is van oldva a gond negyed óra alatt.