Szerintem manapság mindenki szeret böngészni a neten, legalábbis én sok időt tudok eltölteni azzal, hogy keresgéljek, nézelődjek, és ilyenkor az idő csak úgy elrepül. Persze sok hasznos dologra is jó ez az internet, hiszen a szórakozás mellett rengeteget segíthet a tanulásban, az információszerzésben vagy a munkakeresésben. Ilyenkor mindig szebbnél szebb bannereket találok, amelyek lenyűgöznek olykor-olykor, mert bevallom, művészlélek vagyok és nagyon érdekel a grafika és az animáció. Ilyen eszközökkel könnyen fel lehet hívni a figyelmemet, ahogy lapozgatok az oldalak között és „megtalálnak” a hirdetések. De gondolom ezzel nem vagyok egyedül. Néha ijesztő, hogy ha a telefonom mellett beszélgetek egy adott témáról, fél óra sem telik el, de máris felbukkannak a témához illő hirdetések, tartalmak. Biztosan mindenki találkozott már ezzel a jelenséggel. Így történt ez tegnap is, hogy éppen a barátommal beszélgettünk a munkáról és arról, hogy milyen nehéz is elhelyezkedni. Illetve szóba került az is, hogy diákként mennyivel több lehetőséged van, például a TopiWork iskolaszövetkezet által. Másnapra persze rengeteg álláshirdetés jelent meg a telefonomon, mondanom sem kell, hogy nem ért meglepetésként. Bár amúgy sem az a nehéz része, hogy hirdetéseket találj, hiszen, ha banner cseréről van szó, akkor elég sok helyen szembe jöhet veled a számodra érdekes hirdetés. Inkább a jó munkahely megtalálása a kihívás.

Amikor diák voltam, a kedvenc opcióm a hostess diákmunka volt. Mindig is szerettem különböző eseményeken részt venni, lehetett szó akár egy fesztiválról, koncertről, cégen belüli rendezvényről vagy bármilyen ehhez hasonló alkalomról. Mindig olyan izgalmasnak találtam őket, hiszen annyi újat tudnak nyújtani. Amikor tudomást szereztem róla, hogy hostessként ezeken részt vehetek és még fizetnek is érte, nagyon megörültem. Persze nyilván nem csak szórakozásból áll az egész, de én mindig jól éreztem magamat, főleg, mivel hogy a választott iskolaszövetkezet rendkívül magas színvonalú rendezvényekre juttatott el ily módon.

A legkönnyebben iskolaszövetkezet által lehet jó diákmunkát találni, ilyen az említett TopiWork iskolaszövetkezet is. A hostess diákmunka mellett számos lehetőséget találhatsz náluk, amiket a jelölt linken meg is tudsz nézni. Ahhoz, hogy hostess lehess nincs szükséged különösebb tapasztalatra, ezért elég könnyen elérhető lehet mindenki számára, csupán jelentkezned kell a TopiWork oldalán leírt módon. Én úgy gondolom, hogy sok pozitívuma van egy ilyen jellegű munkának, hiszen mi is fontos a diákok számára? Nézzük a szempontokat! Az, hogy legyen idő a tanulmányokra, a pihenésre és a hobbikra, és emellett még jó lenne pénzt is keresni. Ezzel szerintem teljes is a sor, ha egy diák igényeit nézzük. Nem tűnik soknak, de nem könnyű összehozni. Hála Istennek (és persze a TopiWorknek), nem is lehetetlen.
Tapasztalatom szerint ez a fajta diákmunka nagyon rugalmas, így igazíthatod az iskolához és az egyéb elfoglaltságaidhoz. Megismerkedhetsz új emberekkel, kapcsolatokat építhetsz és az egyéni fejlődésedet is segítheti, hiszen néha nehéz eldönteni, hogy adott helyzetekben, hogyan is kellene viselkedni, vagy mit kellene tenni. És akkor már miért ne dolgozz egy olyan környezetben, ami szórakoztató is és még élvezettel is végezheted? Ha engem kérdezel, ez mindenképpen jó választás, és ha neked is tetszik, a TopiWork oldalán biztosan találsz majd ilyen lehetőségeket. De persze, ahogyan már említettem, az iskolaszövetkezet honlapján rengeteg állás között válogathatsz, hogy megtaláld azt, amit a legszívesebben végeznél, így nem csak hostess diákmunka irányban tudsz gondolkozni.

Ha komolyabb terveid vannak, és már a tanulmányaid mellett szeretnél tapasztalatot szerezni és elkezdeni építeni a karriered a szakmádban, akkor erre is van lehetőséged a TopiWorknél, hiszen olyan munkákat is találhatsz, amelyek a hivatásodhoz illenek. Sőt, még a szakmai gyakorlatodat is el tudod végezni a szövetkezet segítségével, szóval tényleg érdemes ellátogatnod a honlapra. Manapság a szakmai tapasztalat sokszor többet ér, mint a papír, amit megszerzel, és miért ne kezdhetnéd el már most, ha van rá lehetőséged?

Ha ezeket megléped, lehetséges, hogy felnőttként is könnyebben találsz majd jó munkalehetőséget, és nem fogsz vele úgy szenvedni, mint mi.

hostess diákmunka